A la Fundació no caminem sols, creiem que més important que la distància recorreguda és l’experiència acumulada i per això anem de la mà de diferents entitats amb les que mantenim un important intercanvi d’experiències.

Una de les iniciatives a les que estem adscrits és el Projecte d’Acció Comunitària RADARS per a les persones grans.

Què és RADARS?

Hi ha persones que escullen continuar vivint a casa seva, ja sigui soles o acompanyades, pel sentiment de pertinença al barri, al seu entorn. El projecte RADARS és una iniciativa que té com a objectiu principal contribuir a l’acompanyament d’aquestes persones facilitant que tinguin la complicitat del seu entorn, que es garanteixi el seu benestar social i que es redueixi el risc d’aïllament i d’exclusió social, pal·liant així la solitud no volguda.

El projecte RADARS és un xarxa de prevenció basada, precisament, en els “radars”. Els “radars” són veïns, veïnes, comerciants, persones voluntàries i professionals d’entitats i serveis vinculats al barri, que estan atents a la dinàmica diària dels avis i àvies que coneixen. En el cas de detectar algun canvi en la seva rutina diària, en el seu comportament, o bé en el seu aspecte, es posen en contacte amb el projecte.

El principal valor implícit d’aquest projecte és el respecte a les persones grans i al treball conjunt entre l’administració pública i la ciutadania per tal de construir un barri més humà, més solidari i compromès amb el seu entorn.

Com hi col·labora la Fundació Casa Asil?

La Fundació, com la majoria dels membres d’aquesta xarxa, participa a les reunions periòdiques que s’organitzen, l’objectiu de les quals és apropar i intercanviar informació sobre el barri i la gent gran. La nostra prioritat és reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de les persones grans que viuen al seu domicili. Fins ara, com a entitat “radar” que som, quan hem detectat situacions de risc social de persones grans del barri, complim amb el protocol de comunicar-ho al centre de serveis socials i salut de Sant Andreu perquè els professionals d’allí puguin fer-hi la intervenció correponent.

Si vols més informació sobre el Projecte RADARS la trobaràs aquí

Text: Marta Canedo i Anna Espejo

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes

També t'agradarà