Professionals de la residència i centre de dia Casa Asil llegint el manifest Mateixa feina, mateix salari.
Professionals de la residència i centre de dia Casa Asil llegint el manifest Mateixa feina, mateix salari.

La Fundació Casa Asil s’ha adherit al manifest “Mateixa feina, mateix salari”, que han impulsat organitzacions empresarials i socials, associacions i sindicats del sector de l’atenció a la gent gran.

Actualment existeix una diferència salarial del 40% entre el personal de residències i centres de dia amb conveni concertat i les persones que treballen sota conveni públic. Tanmateix, la resta de condicions laborals són exactament les mateixes a tots els centres.

El manifest posa de relleu aquesta gran desigualtat i denuncia la precarietat que pateixen les professionals del sector. Un sector, el de l’atenció a la dependència, que hauria de ser un dels pilars de l’estat del benestar.

En el text es demana al Govern una inversió de 250 milions d’euros per equiparar salaris , un compromís dels partits polítics a incloure aquest punt als seus programes, i que es doni compliment a l’article 166 de la llei de mesures dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2020 dins la propera legislatura.

Text complet del manifest “Mateixa feina, mateix salari”.

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes