enbicisenseedatDijous passat vam rebre la visita dels impulsors d’un projecte tant interessant com innovador. En Bici Sense Edat (Cycling Without Age) és una iniciativa impulsada el 2012 per Ole Kassow, a Copenhaguen. La idea que origina el projecte és simplement la de retornar la capacitat d’anar amb bicicleta a la gent gran, tenint en compte les dificultats de mobilitat d’aquest col·lectiu.

I com s’aconsegueix? Doncs amb l’ús dels rickshaws, un tipus de bicicleta amb el qual no solament s’ofereix a la gent gran la possibilitat de tornar a anar amb bicicleta, sinó que a més, permet establir una connexió intergeneracional entre el ciclista i el passatger. Els impulsors del projecte asseguren, a més, que es produeixen millores notables en l’estat anímic i de salut de la gent gran i que contribueix a l’envelliment actiu, a experimentar de l’entorn, a reviure i explicar records, etc.

La Fundació, per la seva singularitat com a residència, centre de dia i escola en un mateix recinte, ja fa molts anys que promou el voluntariat i les activitats entre gent jove i gent gran. Per això ens fa molta il·lusió sumar-nos a projectes innovadors com En Bici sense Edat. També hi participaran Amics de la Gent Gran, Habitatges amb Serveis per a la Gent Gran Concili de Trento II, Residència Parc del Clot i la Residència La Verneda

La prova pilot es farà durant els mesos d’octubre i novembre, la promouen Van A Pedal i Biciclot i té el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona. Estigueu ben atents al nostre Facebook!

whatsapp-image-2016-09-22-at-10-32-11

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes

Potser també t'agradarà