Ja us hem parlat prèviament del projecte RADARS, una iniciativa sorgida de diverses entitats que pretén fer xarxa i localitzar gent gran amb risc d’exclusió i d’aïllament. Amb el suport de l’Ajuntament, persones voluntàries, comerços de proximitat, farmàcies i associacions són l’eix indispensable perquè RADARS funcioni. La Fundació Casa Asil és una de les entitats de Sant Andreu que col·labora en aquest projecte.

Els avis i àvies que RADARS inclou en el seu programa formen part d’una xarxa que els pot proporcionar, segons les necessitats de cadascú, des d’informació de les activitats gratuïtes que es fan al barri, fins a assistència personal.

El voluntariat de RADARS a Sant Andreu ha organitzat una Plataforma de Seguiment Telefònic (PST), que té com a missió fer un seguiment de les persones detectades: els truquen i els pregunten com estan, si els fa falta res, etc. També els proposen activitats per sortir de casa.

Per donar suport a tots aquests voluntaris i voluntàries de la PST, a la Fundació hem posat a la seva disposició una part de les nostres instal·lacions, on podran reunir-se a partir d’ara per fer les trucades. En un principi hi seran l’últim dijous de cada mes, de 17 a 19h.

[Vídeo: Projecte Radars: Una trucada per sentir-se acompanyat]

Si voleu col·laborar en el projecte com a voluntaris, o bé coneixeu alguna persona en situació d’exclusió o soledat podeu escriure a radarsgentgran@bcn.cat o bé truqueu al 93 619 73 11.

[Vídeo: El projecte Radars vol evitar l’exclusió i l’aïllament de les persones grans. Els Matins de TV3]
Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes

També t'agradarà...