Fa un mesos que, des de la Fundació, estem en contacte amb les coordinadores del projecte Xarxa d’àvies que promou l’Hospital Sant Joan de Déu. La relació entre ambdues entitats es va iniciar quan les coordinadores del projecte van visitar la Casa Asil, on van conèixer la coordinadora del taller de labors i les responsables de l’àrea d’educació social. Des d’ençà, vam començar a “teixir” plegats!

El projecte Xarxa d’àvies és una col·laboració que l’Hospital té amb diverses residències de Barcelona. Consisteix en què les manualitats i labors que fan els residents, posteriorment es venguin a la botiga solidària de l’Hospital, o bé s’entreguin als infants que hi són atesos. Tan bon punt ens ho van explicar ens hi vam voler implicar!

En concret, la Fundació Casa Asil contribueix al projecte fent peücs i ninos de roba terapèutics. Pel que fa als peücs, ja fa temps que les nostres voluntàries i residents en fan: potser els heu pogut veure (i comprar!) a la tòmbola que celebrem cada any, o a les paradetes de la Caminada, o per Sant Jordi… Ara, però, han estat fent uns peücs ben diferents, destinats a nounats prematurs. Les famílies d’aquests nadons sovint passen per moments difícils i els és complicat trobar roba de mides tan petites. Com a detall, l’Hospital Sant Joan de Déu els regala una capseta amb uns peücs fets amb molt d’amor i que reben amb molta il·lusió.

D’altra banda, també hem elaborat ninos de roba terapèutics i peces per vestir-los: camises, barrets i sabates. Es tracta d’uns ninos de cotó amb cares pintades que expressen diferents emocions. El metge i la psicòloga de l’Hospital els utilitzen per explicar als nens de què els operaran i ells els fan servir per expressar les seves emocions (por, nervis, alegria, confiança,…). Quan els infants estan a punt de rebre l’alta, el personal de l’Hospital els dóna roba per vestir el seu nino i preparar-lo per sortir al carrer. El nino és també un regal que s’enduen a casa.

Després d’uns mesos de molta feina, les residents i les voluntàries de la Casa Asil han fet 27 ninos amb la seva robeta i 15 peücs pels nounats prematurs. Aquesta activitat els ha permès barrejar tot allò que fan tant bé: cosir, fer mitja, ganxet, pintar roba,… a les fotos podeu veure el resultat!

El passat 14 de juliol, les residents, les voluntàries i les treballadores que han participat d’aquest projecte van anar a l’Hospital Sant Joan de Déu a lliurar totes les elaboracions.  Allà les van rebre amb un magnífic berenar d’agraïment.

Aquest projecte, però, no s’acaba pas: continuarem teixint plegats!

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes

Potser també t'agradarà...