El passat 14 de juliol, va tenir lloc a la Residència una taula rodona de consells per evitar robatoris i estafes. Dos agents, membres de l’Oficina de Relacions amb la Comunitat, pertanyent al cos dels Mossos d’Esquadra, van dirigir una sessió especialment pensada per a gent gran.

Els agents, partint de la seva experiència sobre quines són les denúncies més habituals relacionades amb la gent gran, van llençar les següents preguntes: Qui surt sol al carrer? Quants de vostès tenen mòbil? Què opinen, com és una persona que es dedica a estafar?

I van concloure amb un perfil: es tracta d’una persona que normalment actua en grup, tot i anar sol en aparença, que va ben vestida, que és educada i que té do de paraula. Aquesta persona intentarà fer els mínims danys possibles (d’això en depén la pena) i treure’n el màxim de diners o objectes de valor.

Per a aquestes persones la gent gran és una de les seves víctimes preferides, ja que s’aprofiten de les seves vulnerabilitats i de que en ocasions van soles.

Tot seguit van explicar en detall un conjunt de consells, són els següents:

Al carrer

-Porteu les bosses de mà convenientment tancades i creuades davant el cos

-No us refieu de persones desconegudes que amb l’excusa de demanar-vos informació us intentin distreure.

-No permeteu que persones desconegudes us acompanyin a casa

Per telèfon

-No doneu informació a desconeguts, com ara: dades personals, dades bancàries o informació dels vostres hàbits o la vostra situació (si viviu sols, si marxeu de vacances, etc.)

A casa

-Vigileu a qui obriu la porta i priveu l’entrada a persones desconegudes. -Sol·liciteu sempre la identificació al personal de les companyies telefòniques, de l’aigua, la llum, el gas, etc.

-Sigueu prudents a l’hora de signar un contracte o qualsevol altre tipus de documentació. Davant de dubtes, no continueu.

-No faciliteu dades personals a persones desconegudes, sobretot dades bancàries.

-No tingueu molts diners ni objectes de valor a casa. -Si us ofereixen alguna cosa que no us interessa, atreviu-vos a dir que no.

-Davant de qualsevol dubte o en el cas que una persona desconeguda insisteixi a accedir al vostre domicili premeu el botó vermell del servei de teleassistència per explicar la situació.

-Si és necessari, des del servei de teleassistència es posaran en contacte amb Mossos d’Esquadra per garantir la vostra seguretat.

 

 

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes

També et pot agradar