Diumenge, 6 de juny de 2021, prop de dues-centes persones es van reunir a l’Espai Bota de Sant Andreu de Palomar per fer un comiat conjunt a les seixanta-dues persones que ens van deixar durant la pandèmia a la Casa Asil. L’acte, que ha rebut el suport de l’Ajuntament de Barcelona i del Districte de Sant Andreu, es va retransmetre també en línia, per facilitar-ne el seguiment dels residents i treballadores que no podien deixar la residència.

El comiat va tenir un caràcter íntim, de recolliment i respectuós, on les famílies, els professionals, voluntaris, alumnes i amics van poder participar i expressar les seves emocions i sentiments. 

L’obertura del comiat va anar a càrrec del president de la Fundació Casa Asil, mossèn Toni Roman, i d’unes paraules de la pastoral. Un poema de Mario Benedetti va servir per introduir la part central de l’acte, on familiars, residents i treballadores primer, i voluntaris i alumnes, posteriorment, van anar participant-hi. Després, els alumnes de l’escola oferiren un emotiu homenatge a les persones que ens van deixar: acompanyats per la coral, van reconstruir un cor simbòlic trencat a bocins, seguint la tècnica i creença japonesa del Kintsugi, una filosofia que valora les cicatrius i les exalça com a senyal de fortalesa.

Abans de concloure l’acte, Pere Padró va dir unes paraules en nom del patronat. Tot seguit, va parlar Susanna Fraile acompanyada de tot l’equip directiu de la residència. En la seva intervenció, clarament emocionada, traslladà als assistents un agraïment sincer per la confiança i pel suport rebuts i, sobretot, va voler deixar clar que mai s’oblidaran els moments compartits amb els que han marxat: malgrat tot, la Casa Asil seguirà essent casa seva i de tothom.

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes