En aquestes dates, on sovint ens trobem al voltant d’una taula compartint converses i grans àpats, sabíeu que acabem llençant una quarta part dels aliments que tant hem trigat a cuinar?

Conscienciada de les implicacions ambientals i socials vinculades al malbaratament alimentari, la Fundació es va adherir aquest estiu al projecte Pont Alimentari. Aquesta iniciativa es basa en la creació d’una xarxa d’interacció entre entitats generadores d’excedent alimentari i entitats receptores, les quals donen suport a col·lectius vulnerables de la ciutat de Barcelona. Així doncs, des del passat mes de juliol, cada dia es recullen de la Casa Asil tots els aliments que no s’han servit i es duen a un centre de serveis que ho necessiti, com per exemple, Can Pedró.

Al marge d’aquesta xarxa, Pont Alimentari també desenvolupa accions de sensibilització dirigides a tothom per tal de fomentar un canvi de comportament de la societat vers el malbarament alimentari.

Sense deixar el tema dels aliments, aquests dies propers a Nadal acostumem a ser més conscients que no totes les taules estan igual de plenes d’aliments. Per tal de fer front a aquesta situació de vulnerabilitat, durant les festes s’estan duent a terme diverses campanyes de recollida d’aliments. És el cas del Rebost Solidari, que és obert a tota la comunitat educativa. Durant la setmana del 14 al 18 de desembre l’Escola Sagrada Família, un any més, va muntar un punt de recollida a les seves instal·lacions. A més, l’escola també participarà en el Recapte de Sant Andreu que tindrà lloc el proper dia 5 de gener: 25 alumnes voluntaris de 3r d’ESO i 1er de Batxillerat s’han implicat per penjar cartells informatius pel districte i per rebre els aliments a les diverses paradetes que hi haurà instal·lades per tot el barri.

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes

Adjunts