L’exposició commemorativa del 150è aniversari de la Fundació Casa Asil ha estat un èxit i ha rebut moltíssimes visites. L’espai expositiu ha atret l’atenció dels andreuencs des que es va inaugurar el passat mes de març a la sala d’exposicions de la Biblioteca de Can Fabra.

Durant les quatre setmanes en què l’exposició va ser visitable, la mostra ha estat objecte de diversos reportatges fotogràfics per la seva qualitat i interès. L’espai oferia un recorregut per l’extensa vida de la Fundació a través de panells informatius, amb textos, imatges i un recull d’objectes i documents cedits per les famílies i la pròpia Fundació.

Dins el programa per fomentar les activitats intergeneracionals que, ­com a motor de creixement personal, cultural i acadèmic­ de manera habitual i programada es realitzen a la Fundació, es van organitzar quatre visites comentades, amb grups de residents i alumnes.

Davant la necessitat de força mans per poder fer l’activitat, els nois i noies més grans es van oferir per ajudar al trasllat dels ancians, la majoria dels quals van en cadira de rodes i tenen diferents límits físics i cognitius.

Durant les visites es van viure moments molt entranyables que van despertar emocions compartides: des de la sorpresa d’un noi descobrint i mostrant amb orgull als seus companys la imatge de l’avi i del besavi en un dels panells de l’exposició; de residents que s’emocionaven quan es reconeixien en imatges dels anys vint o trenta com alumnes de l’escola que foren; dels alumnes que se n’adonaven que la senyora que un d’ells empenyia en una cadira de rodes era la mateixa que veien en una de les imatges bufant les espelmes d’un pastís, celebrant el seu centenari; o de la besnéta de Consol Postico que, moltsorpresa, va poder llegir l’entrevista que la Vanguardia va fer a la seva besàvia amb motiu dels seus 105 anys.

Apropar generacions, potenciar la capacitats socials i de solidaritat, aprendre a ser pacients i respectar els diferents ritmes dels ancians, són valors a promoure i fomentar entre els joves. La Fundació Casa Asil està fent un gran esforç per aconseguir­ho i se n’està sortint prou bé.

Text: Lourdes Pinyol

Imatges: Esther Serrano / David Campos

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes

Potser també t'interessa...