“Necessitem fer-nos visibles a Sant Andreu, necessitem que la gent ens conegui.”

Aquestes eren dues frases que es repetien sovint a les reunions del grup de comunicació de la Fundació.

I era cert: tot i tenir 150 anys, molta gent andreuenca encara no coneix la Fundació Casa Asil. A alguns els sona “l’Asil” i de forma ben vaga. En el meu cas, per exemple, era aquella casa on fa molts anys vaig anar a cantar amb la coral davant un públic agraït de gent gran.
I llavors la Teresa arriba un dia i ens diu: “Farem una caminada! Una caminada amb molta gent!” La proposta del grup organitzador dels actes i festes del 150è aniversari em va semblar un pèl agosarada però alhora, tot un repte per al grup! Així doncs, vam posar fil a l’agulla: molta gent volia dir fer un bon treball de comunicació.

A partir d’aquí, vam engegar diferents accions estretament lligades amb l’organització de l’esdeveniment: vam contactar amb les entitats i mitjans de comunicació de Sant Andreu; vam tancar col·laboracions, vam encarregar motxilles d’un color ben viu i vam tramitar (amb algun maldecap inclòs) els permisos necessaris a l’Ajuntament; vam dissenyar cartells i un formulari d’inscripció i vam preparar una campanya de difusió a les xarxes socials d’Internet.

Havíem posat en marxa la maquinària. Ben aviat s’hi van sumar gent que treballa a la casa, voluntaris de diverses entitats, famílies, mestres, alumnes i residents en tasques tan diferents com recollir inscripcions, preparar material, organitzar o crear productes per a la botigueta de la gent gran.

Vam patir una  mica. Tot i que les inscripcions anaven augmentant, ho feien molt tímidament i vam arribar a dubtar si assoliríem els objectius. Però a pocs dies del dia 10, el volum d’inscripcions va començar a créixer i créixer… I vam patir de nou: tindríem prou motxilles per tothom?!

IMG-20160409-WA0003-COLLAGE DCB_5357IMG_20160410_111947507

 

 

 

 

El resultat ha superat les nostres expectatives: més de 500 persones vam caminar amb la Fundació. Amb una motxilla taronja i cridanera penjada a l’esquena vam captar l’atenció dels andreuencs i andreuenques: objectiu aconseguit! Gràcies a tothom!

Amb tot plegat, també hem comunicat més coses: que creiem amb el que fem, que volem dedicar-hi temps i esforços. Però també que necessitem el temps i l’esforç de moltes persones més.

Us recomano que llegiu la crònica sobre la caminada que la Teresa Marfull, Directora de Comunicació de la Fundació, ha publicat al proper número de la Revista de Tots.

Text: Sandra Rius. Fotos:David Campos

 

Vols continuar caminant amb nosaltres?

Esbrina quines opcions tens.

Més informació

 

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes

Potser us interessa...