- Hora de l’acte 9:30-11:00
- Hora d’inici de l’acte 4 de July de 2016
- Event Location Agustí Milà, 72-78
Cada dia a Catalunya es llencen 720.000 kg de menjar, més de la meitat a les llars, però també als restaurants, bars, càterings i comerços. Aquests aliments desaprofitats, que sumen 260.000 tones anuals, equivalen a les necessitats alimentàries de 500.000 persones durant un any.
El malbaratament alimentari és un problema complex que va més enllà de l’àmbit ambiental davant la situació de crisi econòmica que vivim, resulta encara més insostenible i injustificable.
La proposta consisteix en promoure una xarxa col·laborativa entre empreses, entitats, persones i administració al districte de Sant Andreu, que sigui replicable a altres districtes, barris o pobles i que persegueix els següents objectius:
• Reduir el malbaratament alimentari
• Potenciar la cohesió social del districte
• Augmentar la sensibilització general sobre el malbaratament alimentari i les bones pràctiques en el consum
• Augmentar els recursos disponibles per pal·liar les necessitats alimentàries (no pas generant-ne de nous sinó optimitzant l’aprofitament dels que ja existeixen)
Programa
Moderadora: Marta Beltran
9h30 – 9h35 Benvinguda Casa Asil, a càrrec del Patronat de la Fundació Casa Asil de Sant Andreu del Palomar
9h35 – 9h45 Presentació “Ens ho mengem tot.” Melani Márquez, tècnica del programa Bcn escoles+sostenibles, i Alba Galofré, coordinadora del programa escoles+sostenibles, Ajuntament de Barcelona
9h45 – 9h55 Presentació de les accions realitzades pel PAAS-Alimentació. Gemma Salvador, Agència de Salut Pública de Catalunya
9h55 – 10h10 Presentació Pont Alimentari i prova pilot al districte. Mariona Ortiz, coordinadora
10h10 – 10h15 Experiència del Rebost Sant Andreu. Santi Maseda, coordinador
10h15 – 10h20 Experiència de la Fundació Casa Asil. Ascensió Finet, gerent
10h20 – 10h40 Preguntes, debat.
10h40 – 10h45 Intervenció Districte Sant Andreu, Mª Carme Turégano, gerent del Districte de Sant Andreu o de Serveis Socials Ajuntament Barcelona, Anna de Palau, Directora de Serveis Socials Bàsics Territorials.
10h50 – 10h55 Cloenda Pont Alimentari. Marta/Mariona
Contactes:
Mariona Ortiz, Pont Alimentari
Fundació Banc de Recursos Tel: 932177154 / 679416825 |
Marta Beltrán, Pont Alimentari
Fundació Prevenció de Residus i Consum Tel: 93 669 61 07 / |