Ja fa més d’un any que en Borja María, periodista i exvoluntari de la Fundació Casa Asil, va proposar a la Susanna Fraile, directora de la residència i el centre de dia, participar en un documental que pretenia recollir com van viure la pandèmia persones diferents àmbits. Al projecte també s’hi va sumar una resident de la Casa, la Maria Rosa Téllez.

Aquest dimarts, 15 de maig, a la tarda, el seu director i bona part de l’equip de gravació i producció, van venir a presentar el documental a l’auditori de la Fundació Casa Asil. La projecció va commoure els assistents. El film, que és un projecte final d’un Máster de Postproducció Audiovisual de la Universitat Albat Oliva, transmet una forta càrrega emotiva, molt humana, així com també una mirada d’esperança.

Abans de finalitzar l’acte, van sortir a l’escenari alguns dels protagonistes del documental, moment en què vam poder escoltar de primera mà la mirada optimista i vital. És l’exemple del Juan Pedro Murillo, supervivent de Covid, que sempre expressa el seu agraïment “per haver superat un moment tan crític a la seva vida, on altres es van quedar pel camí”; o de l’Ignasi, fill de la Maria Rosa, que va voler expressar el seu agraïment als professionals de la Casa, sobretot a les auxiliars, i molt especialment a la seva mare, per tenir cura del seu pare que va tenir “la immensa sort de tenir-la al seu costat”.

Un plaer rebre’ls a tots a casa nostra i que ens triessin per donar aquest enfocament tan humà i emotiu a un moment tan convuls.

Fitxa tècnica:

Tràiler del documental, presentat a la Setmana del Talent del Clúster Audiovisual de Catalunya

Títol: Tenemos que hablar

Direcció i guió: Augusto Tobón
Direcció fotografia: Georch Paredes
Producció: Borja María i Miguel Reyes
Operadors de càmera: Carlos Daniel Zavaleta, Karim Mayhoub.

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes