Dissabte passat, el cos de Bombers de Barcelona va desinfectar totes les dependències de la nostra residència Casa Asil amb l’objecte de reubicar en espais segurs als residents sense símptomes de la resta. Novament els agraïm aquesta tasca que van realitzar.

De poc servirà aquesta actuació, però, sinó sabem quin és l’estat de salut dels residents i la seva variació amb objecte de protegir-los.

Tampoc servirà de res si desconeixem si els nostres professionals, que continuen treballant intensament en fer costat als residents, sense ser-ne conscients, poden transmetre el virus als residents i als altres companys.

Per aquest motiu demanem intensament que el Departament de Salut Pública passi amb la màxima celeritat aquestes proves.

Mentre no sigui així, per protegir als nostres residents, demanem que s’incrementi el nombre de derivacions que puguem fer als dispositius que se’ns indiqui. Fins el dia d’avui hem pogut derivar 25 residents.

Així mateix, hi ha 9 famílies que han demanat poder endur-se temporalment el seu familiar a casa seva. Però és imprescindible, com ens han recordat les autoritats sanitàries, que siguin negatius a les proves. Tot i la nostra insistència, tampoc se’ns ha donat cap concreció sobre quan se’ls hi farà.

A dia d’avui, 57 professionals són a casa seva amb símptomes o amb febre. Hem demanat insistentment que se’ls facin les proves i hem passat totes les seves dades perquè se’ls hi puguin fer. Davant l’escassetat de personal, ens aniria molt bé, i ells ho esperen, saber si poden tornar a treballar a la residència.

És especialment greu la manca de personal mèdic i d’infermeria. Tot el nostre equip, format per un metge, la responsable higienicosanitària i cinc infermeres han hagut de quedar-se a casa. En dos casos, se’ls ha pogut fer les proves i han donat positiu.

Si bé des del CUAP Casernes i Mutuam ens envien personal mèdic i d’infermeria, diàriament, per protegir els 103 residents que, actualment, viuen a la Casa Asil, és del tot insuficient. Ens cal amb urgència disposar d’aquest personal. Nosaltres, amb els nostres mitjans, intentem contractar-los, però no podem cobrir totes les hores i torns, perquè no trobem personal disponible per fer la cobertura.

D’altra banda, tal com han indicat diferents comunicats del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i informacions a la premsa, a data d’avui hem rebut buzos, ulleres i mascaretes de dos tipus per protegir els nostres professionals; ara mateix, però, el que més falten són guants.

Des del passat dia 11 de març fins avui hem tingut 31 defuncions, de les quals només tenim constància oficial que 6 siguin pel coronavirus. És el que ens sap més greu de tot: casa seva era casa nostra, i ens dol intensament pels seus familiars i pels professionals que es desviuen perquè s’hi trobin bé. Per ells, estem insistint, reclamant i exigint l’ajuda que hem explicat.

Tanmateix, continuem treballant i relacionant-nos amb els representants de l’Ajuntament i amb diverses instàncies dels Departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies amb qui mantenim contacte diari. Ells estan al dia de la nostra situació i de les nostres peticions. Els sentim propers i sensibles. Per això la nostra exigència és més forta.

Per últim, però no menys important, volem agrair un cop més els oferiments i mostres de suport que diàriament rebem de les veïnes i veïns de Sant Andreu.

Dilluns, 30 de març de 2020

La Junta del Patronat de la Fundació

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes