per Ascensió Finet

A partir del mes d’abril, es posa en marxa el nou acord, signat el passat 4 de novembre de 2015 entre la Fundació Casa Asil de Sant Andreu de Palomar i la Fundació per la Prevenció de Residus i Consum, juntament amb la Fundació Banc de Recursos per dur a terme el projecte Pont Alimentari: solidaritat i reducció del malbaratament.

Aquesta nova posada en marxa coincideix amb la segona fase del projecte gràcies al suport de la Fundació La Caixa dins del programa de Lluita contra la Pobresa i l’Exclusió Social.

Com sabreu la Fundació Casa Asil ja va participar en la primera prova pilot al 2015.

Com a novetats en aquesta segona fase, l’entitat receptora d’enguany, és una entitat propera al barri, el Rebost Solidari d’Aliments Càrites-Arxiprestat de Sant Andreu, el president del qual és el president del patronat de la Fundació, en Mossèn Josep Soler. Això facilita la gestió dels excedents alimentaris a partir de la creació de xarxes de proximitat. Una segona novetat és la participació de l’empresa Valira en el projecte a partir de la donació de carmanyoles que permet lliurar els aliments en racions per una, dues o tres persones. A més aquestes aniran amb unes noves etiquetes que s’han dissenyat per poder identificar des del nom del producte fins a les dates de caducitat i fins i tot les possibles intoleràncies.

Des de la Fundació Casa Asil, creiem fermament que cal consolidar una xarxa de proximitat que acolli i coordini donants i receptors del barri per poder donar una millor resposta a les necessitats. Per això, el passat dia 30 de març es va mantenir una primera reunió amb la Sra. Carme Turégano, gerent del districte per posar en coneixement la iniciativa i valorar les possibilitats de creació d’una xarxa al barri.

 

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes

Et pot interessar també...