Núm. 6 | MAIG 2024

Un tastet de la “Feria de abril” arriba al centre de dia 

feriaabril_rebujito_cd

El passat 19 d’abril vam estar de “Feria de abril”! No va faltar de res: a la caseta “Los marchosos” es despatxaven xoriços i rebujito sense parar. Evidentment, ens vam ornar per l’ocasió amb clavells i complements típics.  

I, per si això no fos poc, vam gaudir de sevillanes en directe amb el grup de la Montse “Aires de flamenco”. Un agraïment sincer a les “bailaoras” per l’alegria que vau traslladar-nos!

La festa no podia acabar d’altra manera que cantant i ballant… olé! I és que una mica rebujito fa perdre la vergonya a qualsevol… 

Aquí teniu un petit àlbum amb els millors moments que vam viure. 

ESPAIS DE PARTICIPACIÓ

Ja és aquí! Aquest dissabte Festa anual de la residència i centre de dia. Gràcies a totes les famílies que heu confirmat la vostra assistència, segur que passarem un dia molt especial! 

Esperem que l’any vinent també us hi animeu aquelles que enguany no podreu ser-hi.

Què vols dir?

Recordeu que podeu fer-nos arribar les vostres preguntes o propostes de millora al correu centrededia@casaasil.cat i us anirem donant resposta en propers butlletins.

Som tot orelles!


Marxem d’excursió!

Tal i com molts de vosaltres ja sabeu, reprenem les excursions del centre de dia! Ens fa especialment il·lusió sortir a respirar aire net i natura amb tots els assistents al centre i el seus familiars i acompanyants. És una excursió adaptada per tothom. 

Animeu-vos , ho passarem molt bé! 

On anirem? 

Anirem a la Conreria (prop de Tiana).  

Què farem? 

Un passeig per la natura, activitats a l’aire lliure i un dinar de germanor.  

En aquest document hi trobareu tota la informació detallada. 

Ens hi apuntem! 

Genial! Per organitzar l’autocar i els àpats ens anirà molt bé saber quants veniu abans del 6 de maig.  

No podem venir… 

Vaja! Us agrairíem que també ens informeu si no podreu venir.  A la propera!

ALTRES INFORMACIONS

Nous serveis d’òptica, dental i auditiu

Hem contactat amb algunes empreses que es dediquen a donar serveis dental, òptic i auditiu a residències i centres de dia de gent gran.

Si us interessa, es faran revisions gratuïtes i sense compromís.

Aquí teniu el document explicatiu dels serveis, i també una autorització que cal que ompliu per donar el consentiment o no de cessió de dades per utilitzar aquest servei.

Per fer-ho més senzill, si teniu alguna dificultat per imprimir l’autorització, hem deixat a recepció còpies en paper al vostre abast.

Més informació sobre els serveis d’òptica, dental i auditiu

Sagrament de la Unció dels malalts.

Com cada any, al mes de maig, celebrem el Sagrament de la Unció dels malalts.

Per aquest motiu, el pròxim dilluns, 6 de maig a les 17h a la capella farem una sessió informativa per explicar en què consisteix aquest Sagrament, quines persones és bo que el rebin i resoldre els possibles dubtes al respecte.

Posteriorment, el dimecres, 8 de maig, mossèn Toni Roman donarà la Unció durant la missa de les 10.30h a la capella.

Si desitgeu que el vostre familiar rebi el Sagrament de la Unció, cal que ens ho comuniqueu a centrededia@casaasil.cat abans de dimarts 7 de maig.

ACTIVITATS REALITZADES

Sant Jordi al Centre de Dia

La Diada de Sant Jordi sempre porta moments bonics a la casa. Enguany ens ha visitat un petit drac ben carregat de roses precioses i també hem posat a prova la nostra creativitat pintant punts de llibre amb els vailets de l’escola… junts els hem omplert de coloraines!

Accedeix a l’àlbum per veure més fotos de Sant Jordi

Viatgem pel món

Viatjar per Portugal, Brasil, Austràlia, Grècia i Kènia en un parell d’hores ara és possible! Els alumnes de turisme de l’escola CECAC ens han muntat un viatge molt ben organitzat que ens han traslladat a aquests indrets amb la imaginació.

Accedeix a l’àlbum de fotos de l’activitat

AQUEST MES…

Programa d’activitats

Il·lustració: Jordi Castany, resident de la Casa Asil.

 Descarrega’t la programació del mes!

Dilluns 20 de maig el centre romandrà tancat (Segona Pàsqua)

CONEIXEM-NOS

L’equip de fisioteràpia

Braços amunt! Estireu les cames! Girem els canells! Moveu els peus! Vinga… una miqueta més! La Mireya i la Cristina són les encarregades de mantenir en forma els músculs i tendons de tothom qui ho necessiti. Avui us presentem les nostres fisioterapeutes!

La Cristina va néixer a la veïna Sagrera i acostuma a portar posat un somriure als llavis. Aviat farà 20 anys que treballa a la Casa Asil. “La meva vida té sentit si, d’alguna manera té en compte els altres”, ens explica. Li agrada estar amb les persones i saber que les està ajudant amb la seva tasca. Es considera indecisa i reflexiva però de vegades se li escapa algun “pronto”. Li agrada xerrar amb els amics i de tant en tant, necessita anar a fer un volt i “veure verd”.

La Mireya, tot i portar 17 anys dedicant-se a la fisioteràpia geriàtrica, encara no en fa dos que és a la Casa. Però ja s’ha guanyat l’estima de molts residents, malgrat els faci fer exercici! De fet, el que més li agrada són els somriures i abraçades fortuïtes que li donen. Diu que és tímida, amable i tossuda. Li agrada treballar en equip i motivar les persones. Quan no és a la feina, la seva activitat preferida és, sobretot, passar estones amb els seus fills.

RECORDA…

…si necessites contactar amb nosaltres

  1. Pots escriure o enviar un àudio curt al whatsapp 682030886,
  2. Pots trucar-nos al 93 345 35 29 Extensió 235
  3. Pots escriure’ns a centrededia@casaasil.cat (mail de la responsable del centre). 

Aprofitem per recordar-vos que a la porta del centre hi ha un tauler amb informacions diverses.  

Sabies que…?

…tenim convenis de pràctiques amb diferents centres educatius?

Per això és possible que, a més de l’equip habitual, sovint veieu altres persones ajudant pel centre de dia. És el cas de la Clara, estudiant d’integració social i que aviat finalitzarà el seu període de pràctiques.

Entre les tasques que ha dut a terme hi ha el suport a la dinamització d’activitats, la preparació de materials i la de generar els àlbums d’imatges que us fem arribar a cada butlletí.

La Clara afirma que “s’enduu una motxilla molt gran de vivències viscudes i un munt de coneixement i aprenentatge nou”. Destaca cada moment compartit, tant amb els assistents al centre com amb l’equip de professionals. El reconeixement és mutu!