[Font: Ajuntament de Barcelona]

La centenària ha rebut un homenatge aquest dimecres, dia en el que ha complit 100 anys, en la Casa Asil del barri on ha passat el seu segle de vida.

Concepció Ballbé és una mena d’institució al barri de Sant Andreu. Tot i que té dificultats per escoltar bé, la seva capacitat per parlar, llegir o inclús ajudar els demés resulta envejable als seus recent estrenats 100 anys. Un segle de vida que ha complert aquest dimecres envoltada de desenes d’amigues i amics i també de familiars. Un segle de vida que està escrit amb la mateixa tinta amb la que s’ha escrit la història recent del barri de Sant Andreu. “Aquest barri, Sant Andreu, és casa meva. Mai he viscut en un altre lloc”, assegura orgullosa Ballbé durant l’homenatge que ha rebut aquest dimecres com a celebració d’aniversari a la Casa Asil.

Cartell 100 anys Concepció de lOliConcepció va nàixer al cantó del passeig Fabra i Puig amb Neopatria el 5 d’abril de 1917. Des de llavors, “el barri ha canviat molt, moltíssim, però recordo quasi tot el que ha format part de la meva vida”, segons explica. “A la part antiga del barri hi anava a les festes, a les comèdies i als balls, i era tot molt diferent al que és ara”, recorda la centenària andreuenca.

Al llarg de la seva història personal, d’aquests darrers cent anys, Concepció s’ha dedicat íntegrament a ajudar els demés. Amb una visió molt avançada, la centenària es va incorporar al mercat laboral de ben jove per gaudir de la seva independència econòmica. Concepció va esdevenir treballadora social de Càritas, entitat on va desenvolupar la seva trajectòria professional. I entitat que va ajudar a desenvolupar a partir dels anys seixanta del segle passat, quan va agafar molta embranzida al barri gràcies als esforços de Concepció i de la resta de l’equip que va fer amb ella les primeres passes per millorar la recaptació i ampliar les actuacions solidàries que podien dur a terme.

És així com aquest acte d’homenatge pel 100 aniversari de Concepció ha estat ple de persones procedents de tot tipus de llocs i entitats. Envoltada d’antics companys i companyes, d’amics i amigues de sempre i nous i de molts familiars, la centenària s’ha mostrat “molt agraïda” per la implicació de tanta gent. I és que en el pas dels presents llegint discursos és on s’ha posat de manifest l’estret lligam de Concepció a la història recent del barri. Ningú dels presents podia imaginar-se un Sant Andreu sense la seva amiga Concepció, la qual “havia dedicat tota la vida a ajudar la gent del barri i del seu entorn”, segons han recordat durant la celebració.

L’acte ha finalitzat després de les emotives paraules de tots els assistents i amb la participació de la regidora del districte de Sant Andreu, Carmen Andrés. La mandatària ha lliurat una placa i un ram de flors a l’homenatjada, amb qui també ha pogut parlar durant uns minuts. “No puc més que agrair a gent com Concepció la lluita i la superació que han portat a obtenir grans canvis que ara fan que puguem viure en un món molt millor”, ha destacat la regidora.

Article original

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes

Adjunts

També et pot agradar