A la vista de les informacions que estan circulant per les xarxes socials relacionades amb la situació de la residència de la Fundació Casa Asil, la Junta del seu Patronat té a bé fer el següent comunicat:

– L’afectació de casos positius de COVID-19, a dia d’avui, és de 6 residents. Aquestes persones es van derivar amb anterioritat a la detecció de la malaltia al Hospital Universitari Vall d’Hebron on continuen ingressats. 

– La residència ha anant adoptant de manera immediata, totes i cada una de les mesures que d’una manera progressiva han dictat tant la Conselleria de Sanitat com la de Treball, Afers Socials i Famílies, des de les primeres restriccions en les visites i el tancament del centre de dia fins el moment actual de total restricció. Sempre s’ha posat l’accent en la salut i benestar dels residents i dels treballadors, i la comunicació constant amb els familiars. 

 -La Fundació reconeix que està patint, com tot el sector sanitari i assistencial, un dèficit important de material de prevenció. En aquest sentit, ha activat diverses vies amb èxit per corregir, a nivell intern, aquesta deficiència general.

La Fundació reconeix l’esforç i l’actitud excepcionals de tots els professionals de la residència i centre de dia davant d’una situació tan dura i complexa. En aquesta situació lamentablement s’han produït baixes laborals que s’han anat substituint. Per aquest problema, el Departament de Treball, Afers socials i Famílies, des d’aquest cap de setmana, ens proporciona el suport, d’almenys, 3 persones. 

-Un dels valors de la Fundació és l’existència, dintre del mateix marc, d’una escola i una residència i un centre de dia, i un dels eixos d’actuació és el programa Intergeneracional “Vull aprendre de tu”. En un moment com l’actual, i prioritzant la salut tant dels residents com dels alumnes de l’escola i dels professionals dels dos centres, es van suspendre totes les activitats i reunions relacionades amb aquest eix.

-Finalment, i com ja és conegut, l’escola està tancada des del dia 13 de març.

La Junta del Patronat de la Fundació Casa Asil

Sant Andreu, 20 de març del 2020