El dissabte, 14 de novembre, fou l’inici dels actes per commemorar els nostres primers 150 anys que  tenim previst s’estenguin  fins el novembre de l’any que ve.

A les deu del matí, al voltant d’una seixantena de residents acompanyats per voluntaris i alumnes de l’escola Sagrada Família, van enfilar carrer Agustí i Milà avall, fins arribar a l’església de Sant Andreu i ocupar les primeres rengleres dels bancs davant l’altar major que prèviament s’havien tret. Entre els presents, una nodrida representació de religioses de l’ordre de la Sagrada Família d’Urgell, molt  personal de l’escola, antigues alumnes i molta gent de Sant Andreu que volien compartir amb nosaltres la festa. També amics i familiars dels residents i membres del patronat, actual i emèrits.

La Missa, presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach i tots els preveres de l’arxiprestat i aquells vinculats a la Fundació va tenir moments entranyables amb el passi d’un seguit de fotografies de moments viscuts a l’escola, a la residència i al centre de dia. Mossèn Josep Soler, l’arxipreste i president de la Fundació de la Casa Asil, saludà a tots els assistents i recordà el motiu central de la celebració. La coral  Gramalla, dirigida per Carme Guinart, amb els seus cants, van acompanyar les pregàries. En nom del patronat, Pere Padró va agrair l’assistència als presents i els convidà a seguir la celebració a la Casa Asil.

Alhora,  representants de l’Ajuntament i  dirigents de diferents partits polític; representants d’entitats de Sant Andreu i  particulars, omplien  la recepció de la Fundació mentre esperaven entrar a l’auditori on, Teresa Marfull, responsable de comunicació de la Fundació, presentà el nou logo, la nova pàgina web i explicà el present engrescador, el futur desitjat a partir d’una història rica i plena de servei.

Al pati de l’escola, sobre una tarima, dues grans fotografies. L’entrada del Casal del Salí, on la Fundació inicià la seva activitat, a l’any 1865, a un costat; a l’altre, l’actual entrada. I, enmig, un mur, amb unes cortines que ocultaven la placa commemorativa del 150è aniversari.

Maria Padró, patrona de la Fundació, fou l’encarregada de saludar als presents, recordar i agrair a tots aquells que han fet possible que una Fundació com la nostra hagi durat tants anys  fent el seu servei de forma ininterrompuda.

Tot seguit, Montserrat Benedí, Presidenta del Consell del Districte, en representació de la Regidora del districte, Laia Ortiz,  felicità i encoratjà a tots els que, a dia d’avui,  segueixen la tasca  centenària de la Fundació, adaptant-la a la realitat actual.

Maria Bernat, resident de més noranta anys  i Ma Elena Casuso Guinart, alumne de l’escola, van descobrir  la placa commemorativa. Tot seguit es va servir un vermut per tothom mentre s’entrecreuaven converses enmig d’un ambient distès i alegre.

 

 

Si t'ha agradat, comparteix-lo a les teves xarxes