Núm. 5 | ABRIL 2024

Visitem la cuina!

Aquest mes hem visitat l’espai d’on surten els àpats que mengem cada dia: la nostra cuina.

Durant la visita, ens han explicat com s’elaboren els plats i on es guarden els ingredients. També hem après tot el que cal fer abans de fer arribar els gairebé 900 menús al centre de dia, a la residència i a l’escola. Ens ha agradat molt i l’equip de cuina ens ha tractat molt bé.

Què es cou a la cuina?

Si esteu interessats en conèixer on es cuina el que mengen al centre de dia, ens ho feu saber mitjançant el nostre Whatsapp (682 03 08 86) o al correu centrededia@casaasil.cat i programarem una visita.

Clica per veure més fotos sobre la visita

ESPAIS DE PARTICIPACIÓ

Espai de trobada

El passat 6 de març vam fer l’espai de trobada a la sala gran.

La ser molt interessant i van sortir molts temes: vam parlar sobre activitats realitzades i futures, sobre la festa de les famílies del proper juny, sobre els menjars…

Voleu saber-ne més? Aquí teniu l’acta de tot el que es va parlar.

Moltes gràcies als assistents!

La propera serà al juny, ja us informarem amb temps!


Recital de Sant Jordi

El 23 d’abril celebrarem el recital de Sant Jordi a les 16.30h a la capella.

En aquest acte, tothom que vulgui està convidat a recitar un poema o llegir un fragment de text que li agradi. Alguns assistents al centre de dia ja estan practicant per recitar les seves poesies.

Si algú de vosaltres vol participar del recital, només cal ens ho digueu a través del Whatsapp i que ens digueu el títol del que llegireu, més que res per no repetir.


Festa anual de les famílies

L’octubre passat vam celebrar la primera Festa Anual de la Fundació amb residents, les seves famílies, voluntariat i professionals de la Casa. Vam emplenar el pati!

Enguany la convocatòria s’amplia a tots vosaltres, assistents i famílies al centre de dia. Així que… reserveu-vos la data!

La festa serà dissabte, 4 de maig a les 16h al pati de la Fundació.

Per a poder preveure el nombre de convidats, necessitaríem que ens notifiqueu si teniu pensat venir-hi o no.

Voleu col·laborar amb l’organització de l’acte?

S’ha creat una comissió per anar donant forma a la festa i aportar idees. L’any passat la col·laboració de les famílies va ser essencial. Si en voleu formar part, no dubteu en dir-nos-ho!

ACLARIM DUBTES

Quan tanca el centre de dia?

Com ja sabeu, el centre de dia tanca els caps de setmana i els dies festius.

Però sovint ens pregunteu pels altres dies el centre de dia roman tancat. Per aquest motiu, us inclourem aquesta informació dins d’aquest butlletí.

Què vols dir?

Recordeu que podeu fer-nos arribar les vostres preguntes o propostes de millora al correu centrededia@casaasil.cat i us anirem donant resposta en propers butlletins.

Som tot orelles!

ACTIVITATS REALITZADES

Pel Dia Internacional de la Dona Treballadora vam realitzar diferents activitats. Els alumnes de segon de primària ens van regalar unes flors personalitzades molt maques i nosaltres els vam lliurar unes llibretes fetes a mà. Amb alumnes més grans vam fer una tertúlia intergeneracional. Al centre de dia també vam parlar sobre dones que han deixat petjada a la història.

Dia de la Dona Intergeneracional

 Accedeix a l’àlbum de fotos del 8M

AQUEST MES…

Programa d’activitats

Il·lustració: Jordi Castany, resident de la Casa Asil.

 Descarrega’t la programació del mes!

CONEIXEM-NOS

L’equip d’atenció a les famílies

Avui us presentem la Laura, l’Ana i la Pilar. Les trobareu a cavall entre els seus despatxos i el centre de dia.

La Laura és la responsable del centre. La reconeixereu pels seus rissos vermells i perquè no para quieta! Li agrada molt la seva feina i per ella és gratificant que les persones estiguin a gust. Ella es defineix com una persona alegre, creativa i emotiva. És un cul inquiet a qui li agrada viatjar i passar temps amb la seva parella i la seva inseparable gosseta Noa.

L’Ana és la treballadora social, li encanta la seva feina, té facilitat per escoltar a la gent i acompanyar-los per resoldre les dificultats que troben. Ella es considera una persona empàtica i assertiva i, encara que digui que és tímida, li hem vist la vena artística a l’escenari. Per ella, el més important és la seva família.

La Pilar dona suport a l’Ana des de fa 3 anys, però va treballar a la Casa durant 25 anys com a fisioterapeuta. Li agrada escoltar a la gent i ajudar-la. Se sent andreuenca de socarrel i és tot una artista amb les mans. El seu temps lliure el dedica a caminar per la muntanya, cuinar o descansant al sofà amb la companyia d’un llibre interessant o una bona pel·lícula.

RECORDA…

…portar un recanvi de roba del teu familiar

És molt important que totes les persones que assisteixen al centre, sempre tinguin una muda sencera de recanvi, d’acord amb la temporada. Tots podem tenir un episodi inesperat!  Així tindrem roba seva perquè el vostre familiar marxi net a casa.

  • Si hi ha hagut un canvi de muda, cal que en dugueu una nova de neta.
  • Si us deixem roba del comú perquè no tenim roba seva, cal que la retorneu rentada.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Sabies que…?

Disposem d’un sistema de polseres per les persones amb risc de sortir del centre?

Les polseres porten un detector que activa una alarma quan la persona surt per la porta de recepció. D’aquesta manera permet bloquejar la porta de sortida al carrer.

És un sistema que permet millorar la seguretat d’aquelles persones que corren el risc de perdre’s si surten soles del centre.

Si valorem que el vostre familiar la necessita, en parlaríem abans amb vosaltres.