Núm. 4 | MARÇ 2024

El 8M a la Casa Asil

Com cada any, pels volts del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona, a la Fundació reflexionem sobre les diferències de rol i gènere que encara existeixen a la societat actual. 

Per una banda, al centre de dia organitzarem una tertúlia que tractarà sobre les dones més rellevants de la història. Per altra banda, se’n realitzarà una altra d’intergeneracional amb l’alumnat de l’escola. A més, infants i gent gran es lliuraran un detall fet a mà com a reconeixement mutu.

ESPAIS DE PARTICIPACIÓ

Nova data per l’espai de trobada

Ja tenim nova data per l’espai de trobada que vam haver d’anul·lar fa uns dies.

Us convidem a participar i dir-hi la vostra. Agrairem que confirmeu la vostra assistència.

Data : Dimecres, 6 de març

Hora: 16h.

Lloc:  Centre de dia. 


Enquesta de satisfacció

Volem saber què penseu sobre l’atenció que us oferim i ens agradaria que responguéssiu aquesta petita enquesta, només seran cinc minuts! Per nosaltres és molt important saber la vostra opinió com a familiars.

En breu també passarem l’enquesta als assistents a centre de dia.


Gràcies per venir!

Us volem donar les gràcies per acompanyar-nos al Festival de Carnestoltes dels treballadors, ens va encantar trobar-nos amb molts de vosaltres!

I pels que us ho vau perdre… aquí teniu un petit resum!

Arrencant motors per Sant Jordi

Sou més de poesia o de prosa? O potser sou més de haikus japonesos? Sigui el que sigui, si sou amants de la literatura, us animem a participar al recital que estem preparant per Sant Jordi.

Escriviu-nos a educadores@casaasil.cat o bé envieu-nos un whatsapp al 638946716.

ACLARIM DUBTES

D’on surt el que mengem?

Sovint ens pregunteu on es cuinen els àpats.

Tenim un sistema de cuina pròpia compartida amb l’escola i la residència, la gestió de la qual tenim delegada a una empresa especialitzada, Serunion

Per nosaltres és molt important tenir en compte els gustos i preferències de les persones, és per això, que realitzem reunions amb residents i assistents a centre de dia perquè puguin dir-hi la seva.

A més, cada dia es valoren i registren aspectes com: el respecte de l’horari en què els àpats han d’estar preparats per servir, la cura de la presentació dels plats, l’elaboració del menjar, la qualitat dels ingredients, el gramatge (quantitats) per persona i altres observacions qualitatives a tenir en compte. 

Durant el mes de març farem una visita amb assistents al centre de dia perquè puguin conèixer de primera mà què es cuina a la Casa.

Què vols dir?

Recordeu que podeu fer-nos arribar les vostres preguntes o propostes de millora al correu centrededia@casaasil.cat i us anirem donant resposta en propers butlletins.

Som tot orelles!

ACTIVITATS REALITZADES

Enterrament de la sardina

 Accedeix a l’àlbum de fotos

Com ja deveu saber, dimecres de cendra marca el final de la disbauxa i l’inici de les set setmanes de Quaresma. Amants de les tradicions, nosaltres vam fer el que tocava: enterrar la sardina! Tothom es va ficar en el seu paper i la sardina va ser enterrada amb tots els honors.

Festa de Carnestoltes!

 Accedeix a l’àlbum de fotos

Jugem al

ping pong!

 Accedeix a l’àlbum de fotos

AQUEST MES…

Programa d’activitats

Il·lustració: Jordi Castany, resident de la Casa Asil.

 Descarrega’t la programació del mes!

CONEIXEM-NOS

L’equip d’auxiliars

Si us passegeu pel centre de dia us topareu amb alguna d’elles ben sovint. 

La Mari Carmen és l’auxiliar que porta més temps al centre de dia. Es defineix com a tranquil·la, reservada i una mica tossuda. Li agrada ajudar a les persones, però sobretot escoltar les històries que li expliquen. La seva família és molt important per ella.

Sembla que era ahir quan va unir-se a l’equip, però ja fa 9 mesos que la Zoraida és al centre de dia. Sempre té un somriure a punt i molta paciència. Ah! I la seva activitat preferida, quan no és al centre, és dormir!

Si veieu una auxiliar movent-se amunt i avall pel centre de dia, segurament serà la Merche. És tan inquieta dins com fora la Casa, i és que s’apunta a tot el que li proposin! Tot un belluguet, vaja!

Al centre de dia, l’Erika ha descobert que li encanta jugar i cantar amb les persones grans, segur que l’heu sentida més d’una vegada, amb el seu riure tan característic! Li agrada gaudir de la seva família i amics, però també agraeix fer de tant en tant una escapadeta amb la parella.

RECORDA…

…que cal que ens avisis si no vols sortir a les fotos

En compliment del que disposa la normativa vigent en matèria de Protecció de Dades Personals i Garantia dels Drets Digitals (llei orgànica 3/2018) i el dret a la mateixa imatge (Llei Orgànica 1/1982), us informem que és possible que fem fotografies, gravem alguna activitat i fem difusió als canals de comunicació de Fundació Casa Asil Sant Andreu de Palomar. Recomanem que si no voleu que la vostra imatge surti a les fotografies o gravacions que ho comuniqueu al personal que coordina l’activitat amb la finalitat que l’indiqui on us heu de posar per no sortir a les gravacions o fotografies.

Sabies que…?

Pere Padró, vicepresident Casa Asil recull guardó entitat centenària Barcelona
Jaume Collboni lliura el guardó a Pere Padró, vicepresident de la Fundació Casa Asil

Aquest mes hem estat guardonats com a entitat centenària de la ciutat de Barcelona?

Aquesta distinció ens reconeix com a institució amb una acreditada història vinculada amb la ciutat i amb una trajectòria lligada a mantenir valors com la solidaritat, la justícia social, el respecte, la cultura o l’educació.

És doncs, un reconeixement a la tasca i compromís de les totes les persones que, tant en el passat com en el present, han ajudat a fer que el projecte de la Casa Asil tingui un futur.

Llegir la notícia

Representació Fundació amb menció entitat centenària
D’esquerra a dreta: Marta Serrano, directora de l’escola, Susanna Fraile, directora de la residència i centre de dia, Pere Padró, vicepresident de la Fundació i Xema Gil, gerent de l’entitat, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.